Uppdatering: Graham’s back!


I förra inlägget nämnde jag att Graham’s 10- och 20-åriga Tawny försvunnit spårlöst från butikshyllan hos Delhaize just efter att vi med stor behållning (i alla fall jag, 90-91 p) provat den 10-åriga på en liten munskänksaktivitet och jag på den provningen påpekat för deltagarna hur mycket billigare den var än i Sverige. Idag var den 10-åriga tillbaka på hyllan i Delhaize-butiken till samma pris som tidigare, € 15,05 att jämföra med 249 kr i Systembolagets beställningssortiment. Hjo Grosshandel heter den svenska importören ifall någon undrar i största allmänhet eller vill fråga dem hur stora marginaler de har.

Skillnaden från tidigare var att flaskorna, som ligger förpackade i ett rör, nu hade försetts med en ”stöldskyddsmojäng” på toppen, som stack upp ur respektive rör. Detta innebär förmodligen att kunderna går miste om rörets lock. Så om det inte var denna bloggs avslöjande om hemliga svenska agenters framfart som fick vinet att återvända, kan det ju möjligen ha varit så att de hade plockat bort dem tillfälligt just p.g.a. att de låg i rör där man i teorin kunde smyga ner någon annan, dyrare flaska. Fast det tycker jag är en mycket tråkigare hypotes.

Den 20-åriga (förr € 29,99 istället för 420 kr) såg jag dock inte på hyllan, kanske beror det på att den ligger i en låda där den där stöldskyddsmojängen inte går ner.

Annons
Detta inlägg publicerades i Portvin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s