Picard – tips om butikskedja med fransk frysmat

Jag tänkte kort avvika från vintemat med ett tips om en butikskedja med intressant urval. Det är den franska kedjan Picard som sedan i början av året även finns i Sverige. I och för sig bara i Stockholm än så länge, men eftersom de redan hunnit öppna fem butiker så kan det inte vara så långt kvar innan de öppnar upp även på lite andra ställen.

Picard på Karlavägen i Stockholm, lånar bilden från Wikimedia Commons.

Deras urval består enbart av frysta varor, färdigmat, halvfabrikat och råvaror. Urvalet håller hög kvalitet och innehåller en hel del som i Sverige betraktas som delikatesser, även om det i Frankrike (och en del kringliggande länder) förmodligen mer räknas som livets nödtorft och rena husmanskosten. För övrigt går det att svänga ihop ganska många vinvänliga måltider med saker ur deras urval, på ett enklare sätt än om man är begränsad till det mer ”standardsvenska” butiksurvalet, så det finns en liten vintanke även med detta tips.

När jag för någon vecka sedan för första gången tittade in i en av deras butiker var den allra första varan jag såg flammekueche, en för Alsace mycket karaktäristisk pizzaliknande maträtt, som alltid varit tillfälliga partier när jag tidigare hittat dem i svenska frysdiskar. Ett klart plus redan där. Endast en frysdisk bort hittade jag den första varianten av flera på foie gras. Annat som fanns var bl.a. ankbröst, foie gras-fyllda vaktlar och kanapéer i olika varianter. För den som är lagd åt det hållet såg jag även sniglar dränkta i tillhörande vitlökssmör (och sedan frysta, i likhet med allt annat i butiken). Många av de saker som säljs måste man annars ta sig till saluhallarna för att ha en rimlig chans att hitta här i landet, då i färsk form till högre pris. Picards priser verkar vara klart rimliga, även om det inte direkt är någon lågprisbutik.

Butikerna ser ganska oansenliga ut om man går förbi, och är rätt avskalade på insidan, så det är nog möjligt att gå förbi utan att inse vilket intressant utbud som finns på insidan. Jag rekommenderar definitivt att titta in. Det kommer helt klart att bli fler besök för min del.

Annons
Detta inlägg publicerades i Frankrike, Mat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Picard – tips om butikskedja med fransk frysmat

  1. Swedish aka Johan skriver:

    Hej där! Du stötte aldrig på dom när du bodde i Belgien? Kan ju ha fel men tror dom har funnits där ett tag. Riktigt bra kvalitet överlag (för att vara djupfryst), väldigt osvenskt sortiment (läs klassiskt franskt) till en rimlig peng (samma eller lägre pris än Findus, Dafgårds osv…). Stort plus för många nostalgi-poäng (hachis parmentier, tomates farcies, paupiettes de veau…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s