Ett gott skratt förlänger livet – här två länktips!

Felix the Cat gillar nog mjölk trots de senaste larmen. Länkad från Wikimedia Commons.

Ett gott skratt sägs förlänga livet. Då måste väl två skratt vara ännu bättre? Här kommer därför två länktips som passar de som tycker att överdrifter inom svensk alkoholpolitik och alkoholpolitisk retorik kan ha ett underhållningsvärde. Det måste ju trots allt vara sundare att skratta än att gråta åt eländet?

Lars Torstenson, svensk flying winemaker, har på sin blogg vinifierat.se tagit fasta på de senaste hälsolarmen om mjölkens skadeverkningar och konstaterar i ett underbart parodiskt inlägg: Mjölk livsfarligt! Systembolaget & IOGT-NTO får delvis nya uppgifter!

Ibland kan parodier vara helt oavsiktliga. IOGT-NTO och deras magasin Accent blev nyligen mäkta upprörda över att Konsumentombudsmannen inte ville ingripa mot att en modebloggerska fick cider till skänks av Carlsberg, trots att det var de själva som hade gjort anmälan. Det räckte därför inte för dem att kalla cidern för cider, utan den befordrades till sprit: Gratis sprit till födelsedagsfest – inget ärende för Konsumentombudsmannen. Underhållningsvärdet ligger framför allt i hur Accent svarat på kommentarerna till artikeln. Tydligen skulle även lättöl numera kunna räknas som sprit av IOGT-NTO, eftersom det ju innehåller alkohol (upp till 2,25 volym-%) och därför kan räknas om till 40%-ig starksprit! Å andra sidan ska man kanske inte vara förvånad efter den kampanj mot en glass med cirka 0,3% alkohol som en IOGT-NTO:are inledde tidigare i år… 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s