Star Wine List expanderar, nu även Paris

Star Wine List är en webbplats, startad 2017, som finns till för att hjälpa vinvänner att hitta intressanta viner på restauranger och vinbarer, framför allt sådana som är inriktade mot ”fine wines”.

Jag skrev om dem vid starten och strax efteråt när Star Wine List blev gratis.

Bilden länkad från Wikimedia Commons, skapad av Jorge Barrios, Alexandre Jaborska och Nevit Dilmen.

Det som hänt sedan jag skrev om dem sist, är att de har expanderat sin täckning till betydligt fler utländska storstäder genom lokala samarbetspartner som betecknas ambassadörer. Taglinen på webbplatsen anger just nu New York City – London – Oslo – Stockholm – Toronto – Copenhagen – Paris, men de täcker även fler orter i Sverige än huvudstaden. Den franska huvudstaden är det senaste tillägget till listan, för en knapp månad sedan och inledningsvis med en täckning av 31 parisiska vattenhål, eller rättare sagt vinhål. I samband med det kan webbplatsen nu också läsas på franska, vid sidan av svenska och engelska.

Det kan alltså vara en klar poäng att kolla in Star Wine List när det är dags för den vinintresserade att besöka någon av dessa storstäder, eller sådana städer som tillkommer i framtiden!

Annons
Detta inlägg publicerades i Restaurang, Vinbar, Vinmarknaden. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Star Wine List expanderar, nu även Paris

  1. Pingback: Star Wine List, a guide to wine bars expanderar, nu även Paris | Tomas's wine blog

  2. Tycker du att den tillför något mervärde? Använder du den själv?

    • vintomas skriver:

      Ja, möjligheten att söka efter svåråtkomliga viner är klart värdefull! För bl.a. ”allokerings-bourgogne” funkar ju den svenska vinmarknaden så, att det är lättare att komma åt dem på vinbarer/restauranger än som privat köpare. Mycket lättare att få en överblick via SWL än att gissa vilka restaurangers webbplatser man ska gå in på, en och en, och leta efter vinlistor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s